We hebben de voorbije 5 jaar ons huis hier in Frankrijk, volledig zelf gerenoveerd. Iedere vakantie die we hadden kwamen we “travakken”. De atelier stond er ook al altijd en de plannen waren 5 jaar geleden al goedgekeurd door de gemeente, om hier een B&B met restaurant te bouwen.

Vorige lente hebben we de stap gemaakt en zijn we met ons hele hebben en houden definitief in Frankrijk komen wonen. Met de intentie om verder te kunnen werken aan onze atelier, terwijl we hier aan het werk waren. We kregen de kans om een B&B uit te baten. Een fantastische zomer! Veel nieuwe mensen leren kennen, keihard en veeeeele uren gewerkt en het was zalig. Ja, dit is wat we willen doen! Helaas hadden de eigenaars andere plannen en was er daar voor ons geen toekomst meer. Talloze andere zaken hebben we bekeken. Iedereen in onze omgeving zocht mee. Tot we terug gesetteld waren in ons eigen huis “À coté de la gare” want we woonden ook op de andere B&B. 

Terug thuis, terug in onze eigen habitat. En die atelier -het restaurant en chambres d’hôtes- die terug lonken…

Iedereen uit onze directe omgeving, die mee gezocht heeft naar andere opportuniteiten, zeiden hetzelfde: ”In Milhac zitten jullie op jullie plaats! Ga er voor!”

 

Maar koken kost geld…

En renoveren ook.

 

Het gebouw is er, nu nog enkel de renovatie. Door de meeste werken zelf uit te voeren besparen we wel tot 60%. Door ons keiharde werk de voorbije zomer zijn we kunnen starten met de eerste fase, de inrichting van de keuken en restaurant, om zo snel mogelijk mensen te kunnen ontvangen. De webshop en markten lopen en voorlopig redden we ons in onze gewone huiskeuken, maar hebben toch niet alles bij de hand.

 

In de 2e fase willen we de kamers bouwen, om u een onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden.

Om dit te realiseren zijn we een crowdfunding -lending gestart.

In deze “lending” formule leen je ons centen in de vorm van obligaties die je met een mooie intrest terugkrijgt volgens afgesproken voorwaarden, die wettelijk gecontroleerd zijn.

Bij de funding kan je ook gewoon iets doneren. Twee verschillende dingen dus.

De totale renovatie en inrichting zal zo een € 100.000,- kosten. De teller staat nu op ongeveer € 35.000,-

We hebben dus nog een financieel duwtje nodig.

 

 

 

Heb je nog wat centjes onder jouw matras liggen -die momenteel niks opbrengen- en ze liever wel iets laat opbrengen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail [e-mail geredigeerd]

Wil je dit liever haarfijn uitgelegd door een zwoele stem? Bel dan gerust met Kelly op

0032 474 28 42 44 of 0033 6 025 379 19

 

Door de renovatie zal de waarde van het gebouw op het 1,5 hectare grote domein met het tienvoudige stijgen ten opzichte van de aankoop 6 jaar terug. Van de schuur maakten we al een vakantiewoning voor 6 personen waardoor de waarde vervijfvoudigde! Wat dus een zekerheid geeft op return on investment.

We willen duurzaam renoveren en daarom zijn we ook in gesprek met de Franse overheid die voorzien in verschillende subsidies voor energiezuinige renovatie.

 

Geen centjes onder de matras? Geen probleem, je kan ons ook al helpen door onze campagne te delen en bij ons op vakantie te komen!

Om iedereen te bedanken, voorzien we uiteraard “kleine attenties”:

Steun >250€ - gratis ontbijtje

Steun >1000€ - gratis diner

Steun >3000€ - gratis 1 overnachting

 

Kelly & Andy