Milhac-de-Nontron is een stad in de Dordogne, in de regio Nouvelle-Aquitaine, een tiental kilometer ten zuidoosten van Nontron.

Zijn grondgebied van bijna 35 km² behoort tot de natuurlijke en toeristische regio Périgord Vert, gekenmerkt door zijn beboste en agrarische landschappen en kalksteengrond.

Doorkruist door de Chantres, een zijrivier van de Dronne, werd Milhac-de-Nontron bewoond door onze voorouders uit het Neolithicum. Het dorp ontwikkelde zich echter later, in de middeleeuwen, met name door de oprichting van een tempelierscommanderij.

Tegelijkertijd viel de parochie onder de aartspriester van Condat, met hoofdzetel in Champagnac, op enkele kilometers van Brantôme.

Nu met bijna 500 inwoners, blijft de plaats landelijk en groen, in het hart van het Regionaal Natuurpark Périgord-Limousin, vertrouwend op een economie die gebaseerd is op landbouw maar ook op toerisme: het erfgoed en de omgeving zullen vooral wandelliefhebbers bekoren!

In de buurt is er een manège waar je heerlijke wandelingen kan meedoen.

In Brantôme start een fantastische kayakroute, voor groot en klein.

De grotten van Villars zijn op een boogscheut gelegen en hebben ook een zeer leuke prehistorische wandeltoer.

Saint-Jean-de-Côle, geclassificeerd als "De mooiste dorpen van Frankrijk". Het dorp ontleent zijn naam aan Saint Jean-Baptiste (de naam van de kerk) en aan La Côle, de rivier die het kruist.

Wanneer u door Saint-Jean-de-Côle loopt, mag u niet missen om de oude 12e-eeuwse brug te bewonderen die als historisch monument is geclassificeerd, de smalle straatjes met prachtige bloemen en de vakwerkhuizen uit de 14e eeuw.

Aan kastelen in de buurt geen gebrek!

Kortom, er valt zeer veel te beleven in deze prachtige omgeving.

Voor de snelheidsduivels onder jullie, is er in Tejyat een grote openlucht karting.

in de onmiddellijke omgeving zijn ook tal van lekkere restaurants.

Grote aanraders zijn:

-l'Italien in Saint Pardoux

-Le Saint Roche in Thiviers

-Le Temps de mets in Saint Jean de Côle

Reserveren is aangeraden!